Ръководството на Пирин изрази протест срещу носителя на телевизионните права. Клубът настоява мачовете, които не се излъчват по bTV Action да бъдат свободни за заснемане от останалите медии. Според шефовете записите ще могат да се ползват като доказателства при заседанията на комисиите на БФС. Клубът е силно недоволен от наложената глоба в размер на почти 8 хиляди лева.

Декларацията на изпълнителния директор Емил Наков до БФС, ПФЛ и медиите:

Уважаеми колеги,
С настоящото официално предложение и декларация бихме искали да изразим следното:
ПФК Пирин Благоевград АД настоява всички срещи от А ПФГ и от турнира за „Купа България”, които не са в календара за пряко излъчване от страна телевизия BTV ACTION, да бъдат свободни за заснемане от страна на всички останали заинтересовани медии.
ПФК Пирин Благоевград АД, както и много други клубове в страната, са абсолютно ощетени от липсата на качествено заснемане на футболните срещи, които не се предават пряко от BTV ACTION. Поради тази причина, само в последния кръг от А ПФГ на ПФК Пирин Благоевград АД бяха наложени санкции от дисциплинарно естество в размер на 7750.00 лв. ПФК Пирин Благоевград АД разполага със собствена камера и заснема всички мачове на клуба, но това за съжаление няма реална професионална стойност, особено когато трябва да се защитават интересите на клуба, при взимане на решение от страна на дисциплинарната и съдийската комисия.
Призоваваме всички заинтересовани футболни клубове в България да подкрепят нашето предложение пред запознатите и компетентни институции.