Oпитните футболисти Румен Трифонов и Иван Вълчанов подсилиха Пирин (Благоевград). Двамата подписаха с клуба и днес ще се присъединят към отбора на лагера в Баня. "Орлетата", водени от треньора Иво Тренчев, се качиха снощи в планинското село, където ще останат до неделя.

34-годишният Трифонов е познат на футболната общественост, опитен състезател със сериозна визитка, минал през ЦСКА.

Иван Вълчанов също е със сериозен опит, играл за последно във Витоша (Бистрица). 

Ръководството и треньорският щаб на Пирин се надяват двамата да помогнат за заздравяването на позициите на клуба, както и за постигането на поставените цели.

Както вече стана ясно, нещата при "орлетата" се подобряват благодарение на финансовата инжекция от Дубай. Спонсор на Пирин стана "Емирейтс Уелт" с представител у нас Ива Димитрова Уорън, която е родена и израсла в Благоевград. Бизнесдамата е потомствена привърженичка на Пирин, дъщеря е на бившия футболист на Ботев (Благоевград) и Пирин Димитър Дацев.

От клуба са обезпечили бюджет за селекция. Той е подсигурен от новия партньор на "орлетата", който погаси голяма част от старите задължения на Пирин. Целта е до края на следващия месец те да бъдат напълно изчистени.

В сряда "орлетата" ще изиграят поредна контрола - срещу Локомотив (София) от 18:30 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.