Любослав Пенев записа първа победа като треньор на ЦСКА. На стадион "Българска армия" "червените" надделяха с 2:1 над Ботев (Враца), а точни бяха Али Соу и Едвин Джеси. За тима на Сашо Ангелов точен бе Емил Стоев, който вкара рядко виждан у нас гол. Лошите новини за Пенев са, че Кристиян Малинов и Ангел Лясков ще пропуснат мача с Левски в неделя. Първият е с натрупани жълти картони, докато вторият бе откаран с линейка в болница, а все още няма яснота за състоянието му.

Любослав Пенев направи промени в състава си. От титулярите при загубата от Черно море липсваха Рафаел Енрике, Бикел и Стойчо Атанасов. На терена от първата минута пък започнаха Евандро, Ангел Лясков и Иван Турицов.

През първото полувреме ЦСКА превъзхождаше съперника, но така и не успя да вкара гол. За сметка на това гостите успяха да осъществят две много опасни контраатаки, а при една от тях Черниаускас успя да се намеси решително при излизане сам срещу него на Антон Огнянов.

Красимир Костов пък се намеси решително при два опасни удара на Тиаго.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В началото на второто полувреме ЦСКА реши всичко в рамките на 10 минути. В 49-ата Тиаго намери отлично Джеси, който финтира и с хубав удар в далечния ъгъл проби Костов и изведе "червените" напред. 

В 56-ата отново Тиаго влезе в ролята на асистент и прати топката на главата на Али Соу, а той с летящ плонж прониза за втори път стража на гостите от Враца. 

Лошата новина за Любослав Пенев бе, че между двата гола Кристиян Малинов получи жълт картон и ще пропусне мача с Левски в неделя. 

В 75-ата минута ЦСКА даде още една жертва. Ангел Лясков бе заменен принудително, а след това бе откаран с линейка в болница. Младият бранител има проблем с окото.

Евандро и Али Соу опитаха много мощни удари към Красимир Костов, но топката и двата пъти профуча покрай вратата.

В 89-ата минута Емил Стоев отбеляза един от най-красивите голове за сезона. Нападателят на Ботев засече от въздуха центриране пред вратата на ЦСКА и с мощно воле прати топката в сглобката на вратата на Черниаускас. 

В добавеното време съдията Станислав Ставров не отсъди чиста дузпа за ЦСКА, но и без нея домакините без проблеми удържаха успеха и прибавиха три точки към актива си. 

С победата "червените" скъсиха разликата до лидера Лудогорец. Столичани са с 48 точки, докато шампионите са с 53. Тимът на Сашо Ангелов пък заема 8-ата позиция с 27 точки.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка