Днес от 17:00 часа Берое приема Сливен в мач от 26-ия кръг на "А" група. И в двата отбора има по двама наказани играчи. Треньорът на домакините Илиан Илиев няма да може да разчита на Петър Костадинов и Атанас Атанасов, а "войводите" ще бъдат без титулярите си Стефан Киков и Ивелин Янев.

В игра за Берое се завръщат Искрен Писаров и Павел Ковачев, които се възстановиха от травми. Както е известно, първият вкара победното попадение срещу ЦСКА в края на март и класира тима си на 1/2-финалите в турнира за Купата на България.

Илиан Илиев и в този мач най-вероятно ще заложи на вратата на Боян Пейков. Пред него ще действат Здравко Илиев, Иво Иванов, Павел Ковачев и Станислав Бачев. В халфовата линия ще играят Иван Канев, Слави Жеков и Диан Генчев, а по крилата ще действат Искрен Писаров и Дончо Атанасов. На върха на атаката ще е голмайсторът Георги Андонов, който от началото на сезона е вкарал 9 попадения.

"Сливен на всяка цена трябва да вземе този мач. За тях това са животоспасяващи три точки и ще излязат да играят за успех. Надявам се, че нашите футболисти ще се представят по най-добрия начин. Това не звучи като едва ли не оправдание, че се презастраховаме от евентуална загуба. Берое не влиза в уговорки с никого, не играе за други отбори, а единствено за себе си. Не съм на мнение, че Сливен е най-слабият отбор от трите, които се борят да не изпаднат. Вярно е, че в последните седем мача имат една точка, но в няколко от двубоите загубиха злощастно в последните минути, където играха много добър футбол. Дори и равенството няма да ги удовлетворява толкова много. Надяваме се, че преди важният полуфинал за купата ще успеем да вдигнем настроението по трибуните и да върнем това на момчетата с една победа срещу Сливен", заяви пред Beroe Online помощник-треньорът Ивко Ганчев.

Във временното класиране Сливен е на незавидната 13-а позиция с 22 точки. "Войводите" са в серия от девет срещи без успех, а Локомотив (Мездра) сериозно им диша във врата. Тимът на Войн Войнов също има 22 точки.

Възпитаниците на Драголюб Симонович излизат за животоспасяващи три точки в Стара Загора днес. Треньорското ръководство на "войводите" няма да може да разчита на наказаните Стефан Киков и Ивелин Янев. Дуци ще заложи на схема 4-2-3-1. На вратата ще застане Тодор Тодоров. В защита ще действат Филип Филипов, Явор Иванов, Мартин Ковачев и Владислав Ямуков. Като опорни полузащитници ще действат Петър Стоянов и Мирослав Миндев, а пред тях ще играят Адриано Миранда, Александър Тонев и Иван Коконов, а на върха на атаката ще играе Деян Христов. /БЛИЦ