Пияни фенове превърнаха в кошмар гостуването на Спортика (Благоевград) за мача от първия кръг на държавния женски шампионат по футбол в софийското с. Чепинци, пише „Струма“. Вицешампионките бяха ужасени от посрещането, което им устрои новакът в групата Левски, измъкнал 2:2 при дебюта си в елита.

Още от началото на двубоя почерпените запалянковци засипаха с псувни и заплахи футболистките на треньора Радослав Креснички, използван бе и най-малкият повод да бъде „нахранен“ главният рефер Петър Николов, както и асистентите му Павлета Рашкова и Александър Събев. Част от ултрасите се разположиха на пейки в непосредствена близост до резервите на гостите, което не трогна дежурния делегат. Качеството на терена пък бе под всякаква критика.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Краят на двубоя бе белязан с масово нахлуване в игралното поле на фенове, афектирани от късния изравнителен гол на вицешампионките. В какофонията червен картон получи треньорът Креснички.

„Едва прибрахме момичетата след мача, с пияни хора работа да си нямаш. Този терен и условията ми напомниха на печални образци от селските групи преди 25 години. Все едно играхме на нива, засадена с трева. Това не е нормално за държавно първенство за жени. Попитах рефера дали не го е срам, че не даде и минутка продължение при толкова лежане от домакините и извършени 4-5 смени, след което тръгнах да излизам, а той ми вдигна червен картон“, коментира наставникът на Спортика.