Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков призна, че е доволен от равенството 2:2 срещу „Левски” на „Георги Аспарухов”.

„Не може да не сме доволни. На „Герена” се играе изключително трудно, независимо в какво състояние се намира Левски”. Днес беше решаващ мач за отбора на народа. Мисля, че с този хикс, те наистина се отдалечиха от зона УЕФА. За нас резултатът е добър и влизаше в плановете ни. Едно равенство, което ще даде още по-голяма увереност на отбора”, сподели след мача Пламен Киряков.

„До мача с Лудогорец има няколко мача и не е изключено и равният резултат да ни оставя шансовете за Лига Европа. Разбира се, ако само победата е нужна, разбира се, че отборът ще играе само за победа. Но първенството е един маратон. Постоянството, както каза Херо, ни липсва на моменти, но аз съм убеден, че това ще бъде преодоляно. Все още някои от играчите не могат да дадат максимума си. Но се забелязва, че голяма част от тях играят все по-добре”, допълни един от босовете на „акулите”

На въпрос дали толкова належащ е бил трансферът на Жужу в Турция през зимата, прокуристът на Черноморец каза: „Реалностите в България и в Бургас са такива, че нямахме възможност да го запазим. Мисля, че всички останахме доволни. Това даде много по-голяма сигурност на клуба. Отборът загуби, но клубът спечели. В зависимост от това какво ще бъде класирането в края на първенството, ще вземем решение. Ако отборът играе в Лига Европа, ще направим всичко възможно да запазим най-добрите футболисти и да привлечем също толкова класни играчи”.