Мачът срещу ЦСКА ще бъде прощален за капитана на Черноморец Пламен Крумов. 35-годишният нападател ще изведе за последно "акулите" с лентата на ръка.

"Пламен е единственият сигурен титуляр за двубоя в неделя", обяви мениджърът на Черноморец Красимир Балъков.

Бързоногото острие реши да сложи край на активната си кариера след 7 години престой в Бургас, но ще остане на работа при "акулите". Крумов ще бъде координатор в детско-юношеската школа и пръв асистент на нейния директор Пламен Михов. Освен това той ще започне и обучение за треньор.

"Спечелихме човек, който ще бъде много полезен за бъдещето на клуба. Ще ни с неговия авторитет и характер", коментира Балъков.

"След 15 години в професионалния футбол не е лесно да вземеш решението да се откажеш, но всяко начало си има и край. Ще върша работата си с удоволствие. В Бургас намерих града с идеалните условия не само за израстването ми като футболист, а и за моето семейство, за децата ми. Най-много съм благодарен на президента на клуба Митко Събев. Такива хора трябва да са почит в България. Той и Красимир Балъков бяха хората, които ме окуражаваха най-силно в дните, когато се лекувах от тежка контузия. Задължен съм им. Срещу ЦСКА ще дам всичко от себе си да спечелим мача и да се оттегля с достойнство, което означава да вкарам гол", посочи Крумов.

След мача с ЦСКА Черноморец организира тържествено изпращане на Пламен Крумов във ВИП-зала изток на стадион "Лазур", където капитанът ще посреща свои близки, най-добрите си приятели, съотборниците си и техните съпруги и приятелки. Тържеството ще изиграе ролята и на официално закриване на сезона за "акулите".

На пресконференцията стана известно още, че и Николай Кръстев няма да играе повече за Черноморец. Централният защитник, чийто договор изтича, няма да спира с футбола, а ще продължи кариерата си другаде за година-две, като също ще се запише в треньорска школа. "Вратата при нас ще остане винаги отворена за Кръстев. Той е дал много на бургаския футбол", заяви Красимир Балъков. /БЛИЦ