Бившият национален селекционер на България Пламен Марков има намерение да сваля президента на БФС Борислав Михайлов от поста. Известно е, че бившият футболист и треньор на ЦСКА е противник на сегашното управление и не пропуска възможност да го критикува.

“Ако имам съмишленици, разсъждаващи като мен, със сходни на моите принципи за футбола, може да се помисли по този въпрос. Няма аз да търся тези хора. Аз достатъчно ясно казвам моите виждания по отношение на това, което се случва в българския футбол. Няма да ходя да кандардисвам хората за някаква фикс идея. Но не мога да не взема отношение към това ръководство, което не прави нищо. Във времето тези хора показаха, че не са в състояние да направят нещо позитивно за футбола ни”, заяви Пламен Марков в интервю пред “7 дни спорт”.

“Това ръководство на БФС, сменяйки треньора, иска да покаже на обществеността, че прави нещо, взема някакви мерки, но по този начин то прехвърля отговорността на треньора. Боби Михайлов не може да носи отговорност, освен да сменя треньори той нищо друго не прави. Той има два приоритета, единият е да сменя национални треньори, а другият е съдийската комисия”, допълва още опитният специалист.

“Смятате ли, че ако тези хора са направили нещо за българския футбол, ще стоят и няма да ми опонират. Ще излязат и ще кажат: “Ето, ние направихме това, второ, трето, десето”. Не може футболният съюз да бъде ръководен по този начин, това не е ЕООД. Сегашното ръководство се дразни от това какъв бил Христо Бонев, какъв бил Пламен Марков и казва: “На тях ли ще отговаряме?” Разбира се, че на тях ще отговаряте. Аз имам право на мнение като гражданин, освен това не съм никой в българския футбол”, завършва Пламен Марков./БЛИЦ