Бившият национален селекционер Пламен Марков за пореден път нападна Борислав Михайлов и останалите, управляващи българския футбол. Спецът от Севлиево е огорчен от срамните загуби на националите ни от Беларус и преди това от сборния отбор на остров Корсика.

БЛИЦ публикува мнението на Марков пред "Тема спорт":

След поредния мач на националния отбор чухме нова порция небивалици от страна на шефовете на българския футбол. Явно в БФС не уважават много своето мнение или просто нямат такова. Нали говореха как Пламен Марков им е проблемът, как не сме могли да ги мотивираме националите и не знам още какво. Те друго освен да сменят треньори знаят ли да правят? Едно и също си говорят и повтарят след всеки резил. Няма никакъв смисъл.

Да си ръководи Боби Михайлов българския футбол още дълги години и да продължава да търси оправдание за своето неумение в треньорите и другите хора. Как да го кажем по друг начин, освен че те никога не са виновни. Той изобщо по някакъв въпрос поел ли е отговорност?!

Естествено, че ако Матеус беше български треньор, щяха да са го сменили вече двама или трима колеги. Аз много исках начело на тима да бъде специалист от чужбина, за да се види, че проблемът не е в българските треньори и футболисти.

12 години сменят наставници и това е процес, който се случва в целия български футбол. Не само в националния отбор, а и в клубовете. Естествено, че треньорът е много важен в целия процес, наречен футбол. Не го подценявам като роля, но за пореден път се доказа, че не може само треньорът да бъде личността, с която да си измиват ръцете.

Вижда се, че ползата е никаква. Трябват сериозни реформи В целия процес. Като искат толкова и им е толкова голямо желанието да ръководят, да направят нещо. Не мога да се сетя за нищо, което са сторили, откакто са в ръководството. Боби вече от колко години е в управлението на българския спорт? Първо в държавната агенция две години, после четири години беше заместник на Батето, сега и четири години президент на БФС. Да сте чули да е дал някакво предложение. Да сте видели нещо да е променил, някаква реформа да е направил? Аз не знам такова нещо. Примерно да се родят някои много добри нови играчи като Стоичков, Пенев, Костадинов и да казваме, ние водим футбола към по-добро. Всички го искаме това нещо, но няма как да стане от само себе си и за съжаление не се получава.

Лошото е, че ние продължаваме да си говорим, а какво реално става в българския футбол - нищо. Хората в БФС, които имат някакво достойнство, някакъв морал, трябва да се замислят за това нещо. Според тях те ръководят българския футбол перфектно. Добре, излезте и кажете кое е перфектно. Всичко се вижда в тоя живот с резултатите.

А те са трагични - на клубно и на национално ниво. Как може такива хора дебили да са недоволни от равния мач с Италия, бяха недоволни от равния с Черна гора. Сега са доволни сигурно от загубата от Беларус. Тяхно право е да предлагат нов договор за още две години на Матеус, но тези хора не могат и не знаят да носят никаква отговорност.