Неофициалният изпълнителен директор на ЦСКА - Пламен Марков, призна, че клубът изпитва затруднения да функционира. Основната причина за това е, че новото дружество не може да предприеме каквито и да е действия поради решение на България футболен съюз. Реално в момента управлението се осъществява от старото. Според Марков ситуацията е "деликатна".

"Няма причини да има съмнение. Клубът функционира трудно с оглед на идеята, че говорихме да започнем като футболен клуб ЦСКА първенството, а в последния момент получихме отказ. Това ни посатви в деликатна ситуация, но въпреки всичко се справяме.
Не мога да бъда точен по темата, защото не съм компетентен в тази правна материя. Трябва да има юристи, които да вземат отношение. Трябва да изчакаме и решението на правната комисия. Би било много нелепо футболен клуб като ЦСКА да бъде по този начин притискан и той да изпитва трудности при самото си функциониране. Надявам се въпросът да се реши, за да имаме по-малко проблеми. За нас най-важно е първият отбор да играе добре и привържениците да ни подкрепят. Този ентусиазъм да успеем да го задържим и да радваме тези фенове, заради които е играта", коментира Марков.

"Има яснота по отношение бъдещото развитие. В момента такива процедури трудно могат да станат, тъй като практически ръководството на клуба е старото ръководство като легитимно такова. Аз не бих се наел да правя такива промени като не съм изпълняващ длъжността изпълнителен директор в момента. Това е част от трудността.

"Всички плащания се извършват от старото ПФК ЦСКА. Причината е, че пред БФС съществува ПФК ЦСКА и първият отбор участва в Югозападната "В" група."

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА