Бившият национален селекционер Пламен Марков нападна Българския футболен съюз и Борислав Михайлов. Той смята, че централата не работи за бъдещето на българския футбол и дори спира развитието му.

"Проблемите в българския футбол са много големи. Да вземем националния отбор, който от няколко сезона няма успехи, макар че е приоритет за БФС. Съдийската комисия няма да коментирам, там скандалите говорят сами за себе си. Михайлов ръководи футбола ни много години и още чакаме за промяна. Нека да започне да работи, да се опита да направи нещо. Поздравяваме го за избирането му за член на Изпълкома на УЕФА, но ако не може да се справи, да освободи българския футбол. Не съм съгласен с моя приятел Цонко Цонев, който лиши отбора си и феновете от мач. В протеста със закъснение на мачовете обаче има смисъл. Видя се, че в този кръг съдиите бяха на ниво", заяви Пламен Марков, който бе гост в актуално студио "Дерби".

“Преди около 2 седмици се появи информация в медиите, че Лотар Матеус може би ще напусне националния отбор. Президентът каза, че трябва да си плати неустойката, за да го стори. Първо нека президентът на БФС да каже кога ще си изплати неустойките по договорите, които е подписал”, каза още треньорът, който води дело срещу футболния съюз.

“Парадокс е, че БФС има лицензионни изисквания и санкционира даден клуб, а самата тя е в съмнително положение относно лиценза си. Къде е лицензът на БФС? Те нарочно не приравняват нормативните си с документи с изискванията на УЕФА и ФИФА, защото така не губят симпатиите на отборите. Ако бъдат приети документите, треньорите ще бъдат защитени и клубовете няма да могат да ги уволняват без обезщетение”, заяви още Марков./БЛИЦ