Националният селекционер Пламен Марков не пожела да подаде оставка след позорната загуба с 1:6 от Сърбия. “Не мога да коментирам въпрос за оставка, тъй като е много рано и не знам защо винаги се поставя въпросът -  треньорска оставка. Разбирам, че в България това е нещо, което е много актуално, само че се съмнявам, че само треньорските оставки биха били от полза на българския футбол. Аз имам договор, на работа съм, това е моето настояще. Вероятно очаквате сензационно разкритие”, каза Марков след резила.
 

“Нашият отбор се представи много зле и това е видно за всички. Не мога да коментирам слухове, че Бербатов е щял да се отказва, тъй като не съм в течение с тях. Извадих го, защото ми каза, че има проблем с крака. Става въпрос за някакво разтежение. След мача говорих с него и дано не се окаже, че не е нещо сериозно. Вярвам му и ще разчитам и занапред на него. Митко ми каза, че е бил прегледан от физиотерапевта на сръбския отбор”, допълни севлиевецът.

"Започнахме с много нападатели, но не се получи. Отборът се представи изключително слабо и ние и вие го видяхте. Наистина се замислям дали възможностите на националния отбор са толкова големи, каквито си ги представяме. Във всички линии бяхме много слаби.

Ето днес играхме много нападателни и видяхте резултата, а бях обвиняван за мачовете с Грузия и Италия, че сме играли затворен футбол", заяви още селекционерът.

“Рано е да конкретизирам за новите, тъй като сме афектирани от поражението. Аз мисля, че това са възможностите на националния ни отбор, естествено, че резултатът е тежък. Допуснахме индивидуални грешки, но като цяло считам, че българският футбол не разполага с потенциал, от който ние имаме нужда”, завърши Марков./БЛИЦ