Бившият селекционер на националния отбор по футбол Пламен Марков за пореден път атакува президента на БФС Борислав Михайлов. Треньорът обяви, че все още има да получва пари от футболната ни централа.

"Въпросната клауза гласи, че при едностранно прекратяване на договора, страната прекратила го дължи неустойка в размер на оставащите заплати до края на срока, за който е подписано споразумението. Това естествено важи и за двете страни. Естествено, че до този момент нищо не ми е изплатено. Това е една некоректност от страна на футболния съюз и в частност Михайлов, защото той е подписал този контракт. Какъв президент е той (Михайлов) на футбола, когато явно показва липса на морал. Ще си потърся правата по съдебен път. Вече съм завел дело, ще се отиде и на следваща инстанция", каза пред bTV Марков.

Според бившия наставник на България най-доброто нещо, което може да се направи е да се назначи чужденец за национален селекционер.

"Крайно време е да се назначи треньор от друга държава. Въпреки, че промяната ще бъде много трудна. Той ще разполага със същите футболисти и ще попадне в чужда и коренно различна за него среда. При евентуално такова идване на чужд специалист, аз не съм оптимист поради причините, които изтъкнах", коментира Марков. /БЛИЦ