Бившият национален селекционер Пламен Марков обяви пред БЛИЦ, че продължава съдебната си битка с БФС, но под друга форма.

“Спортният арбитраж постанови, че няма права да разглежда този случай, но аз не съм се отказал от битката си с БФС. Решението на българския съд в полза на футболния съюз е крайно несправедливо и в момента водя други дела за неустойката. Към момента излиза, че договорите, които подписваме нямат никаква стойност”, обясни Марков.

“Съдът гледа на треньорите като на обикновени работници. Поставя ни на едно ниво с миньорите, чиновниците и всички останали хора. Явно клаузите за неустойки, залегнали в договорите ни нямат никаква стойност, след като не ги признават. Това е тъжно”, коментира Марков.

Бившият национален селекционер обясни и точно какъв е проблема му с БФС.

“През 2009 година ме освободиха от националния отбор само след една загуба, при това в контрола. Но това е друга тема. Когато ме махнаха ми изплатиха обезщетение от една работна заплата. По договор обаче трябваше да ми платят възнаграждението до края на договора. Сега претендирам, че БФС ми дължат заплати за 11 месеца”, завърши Марков.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ