Треньорът на Малеш (Микрево) Пламен Мицански изрази недоволството си от съдийството срещу неговия отбор, който води битка за оцеляване в Западната "Б" група. В събота тимът му падна с 1:2 при гостуването на втория във временното класиране Спортист (Своге) и след мачовете от 20-ия кръг е на дъното с актив от 16 точки.

"В трети пореден мач ни режат главите - два пъти срещу Бдин в Сандански, и сега срещу Спортист в Своге", каза треньорът на тима, който тази зима се обедини с Вихрен и играе домакинските си мачове в Сандански.
"И в трите случая съдиите повлияха директно върху крайния резултат с действията си на терена, ощетявайки нашия отбор. В Своге определиха за асистенти на главния съдия Стефан Спасов две млади и неопитни момчета, които са свирили в по-долните групи на българското първенство, свикнали да подпират домакините и за жалост сега го направиха и в професионалния футбол в нашия мач", коментира пред БТА Мицански.

"Централният ни нападател Светослав Сакаджийски бе покрит на 4 метра от техен състезател, а страничният съдия вдигна флаг на несъществуваща засада, спирайки 100-процентова голова атака на нашия отбор. И ако при отбелязването на първия гол в нашата врата нямаме никакви претенции, за втория не може да се съгласим - това бе от явна засада. Не съжалявам за загубената точка, а за това, че не спечелихме три, и то като гости срещу един от кандидатите за влизане в "А" група. Мачът бе в ръцете ни, но липсваше достатъчно самочувствие у нашите футболисти. Възможно е произволното вдигане на флаговете на страничните съдии да повлия на психиката и действията на нашите футболисти", добави още треньорът на Малеш.

"Малко самочувствие в последните минути не достигна на нашите момчета да спечелят този двубой. Много мъжки мач. Явно домакините са свикнали бързо да печелят срещите си не без помощта на съдиите. Този път им услужиха двамата асистенти, докато към главния съдия Стефан Спасов нямаме никакви претенции. Дебело подчертавам, че разлика в класите между първите и последните отбори в Западната "Б" група няма. Апелирам Съдийската комисия на БФС да не назначава повече стажант-съдии като двамата асистенти в Своге. Ние не сме учебно поле", завърши Пламен Мицански.