Спортният директор на “Ботев” (Враца) Пламен Николов не бе доволен от решението на БФС да анулира резултатите на Ком-Миньор (Берковица). Както е известно, тимът от Берковица се отказа от участие в Западната “Б” група и всички резултати до момента бяха заличени. Най-потърпевш в ситуацията се оказа “Ботев” (Враца), тъй като от актива му бяха отнети 6 точки, от две победи над Ком-Миньор. Така според новото класиране в Западната “Б” група врачани и другият конкурент за влизане в “А” група Етър са с равни точки – по 28.

“Бяхме подали жалба до БФС, но от Апелативната комисия заявиха, че не може да отменят решение на Спортно-техническата. Няма на кого да се жалваме. Ако го направим в Граждански съд, нещата ще се проточат. Кой знае кога ще ни насрочат дата за дело, може да е свършило първенството дотогава. Трябваше да не ни отнемат точките срещу Ком-Миньор. Да оставят резултатите, а до края на шампионата да присъждат победи с 3:0 на съперниците на тима от Берковица”, заяви пред БЛИЦ бившият национален вратар.

“Не искам да вярвам, че решението на БФС е взето умишлено, т.е. за да помогне на Етър или Лудогорец. Просто има пропуски в наредбата и тя може да се тълкува по различни начини”, допълни Пламен Николов.

“Ние ще се борим да влезем в “А” група. Имаме още един мач с Етър, ще ги бием и ще влезем през парадния вход в елита. Преди няколко дни направихме 0:0 във Велико Търново. Сега ни предстои мач с Чавдар (Бяла Слатина), а Етър гостува на Спортист в Своге. Всичко може да се случи. Ако сгрешат, ние отново ще сме едноличен лидер”, завърши бившият национален страж./БЛИЦ