Очакваното се случи - словесната война в ЦСКА пламна с пълна сила, след като се разбра какъв е основният план на „червеното” ръководство – вземане лиценза на Литекс от следващия сезон.
 
БЛИЦ предупреди вчера, че разцеплението сред фенове и ветерани е факт, а няколко часа по-късно дойдоха първите официални изявления.
 
Аспарух Никодимов обяви, че оздравяването на настоящото дружество ще бъде болест за ЦСКА. Той добави, че подкрепя идеята за лиценза на ловчанлии и уточни, че всички ветерани били на това мнение.
 
Припомняме, че само преди няколко дни Паро говореше съвсем друго – че иска настоящият клуб да бъде съхранен чрез оздравителен план. "Ще бъда никой, ако вместо Никодимов се казвам Николов. Всеки един нов ЦСКА ще остави в небитието истинския клуб. Така след 1-2 години, когато ние по-възрастните напуснем този свят, никой няма да се сеща за успехите ни през годините. Оздравяването на истинския ЦСКА е единственото спасение”, заяви наскоро белокосият ветеран.
 
Вчера пък Никодимов се обърна на 180 градуса и заяви следното: „Ние, ветераните, подкрепяме масово идеята за вземане лиценза на Литекс. Това оздравяване, за което се говори, си е чиста болест. Да извадиш 30-40 милиона лева и да ги изхвърлиш през прозореца… Няма такъв човек в България. Защо да се губи идентичността при купуване на чужд лиценз? Някой ще вземе купите от музея ли? ЦСКА е имал и други названия, какво от това, ако се добави нещо към името сега.”
 
Последва остра реакция на друг титаничен ветеран от „червената” история – Петър Жеков.
 
„Ей, хора, чуйте ме! Няма как тук да дойде друг отбор и да ни облече фланелките. Червените фланелки със свещената емблема. Нали ако позволим да се спасим с чужд лиценз, феновете ще дойдат и ще ни пребият нас. Направо ще ни откъснат главите. Долу ръцете от ЦСКА! Събираме се ветераните на среща другия четвъртък и няма да позволим вземането на никакви лицензи. Който иска такива работи, ще го издухаме!”, категоричен е голмайстор №1 на България за всички времена.

БЛИЦ първи писа вчера, че на 26 ноември, четвъртък, ще се проведе събранието на Клуба на ветераните. Един от тях - Адалберт Зафиров отправи апел към останалите да не избързват с реакциите и да изчакат предстоящата среща, на която ще бъде взета обща позиция. Тези му думи обаче явно не са били чути нито от Никодимов, нито от Жеков.
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА