Нападателят на Славия Мишел Платини получи наградата си за най-добър футболист в 3 кръг на „А“ група. Бразилецът вкара гол с пета за „белите“ при равенството 2:2 с ЦСКА. Той обясни, че няма начин през кариерата си да играе за „Левски“. Призна, че има желание да играе за националния отбор на България и благодари на Милен Радуканов за поетия риск с привличането му при „белите“.
 
„Благодаря на футболистите на Славия и на целия клуб, заради тях спечелих тази награда. Ако трябва да избирам кой е най-добър, аз бих избрал Мичел Бургзорг, с него съм най-близък и на терена доста добре се разбираме. Добре се чувствам в Славия. Познавам Мичел и Генчев от Лудогорец. С Фернандо също се разбирам добре. В ЦСКА и Славия атмосферата е еднаква. Трябва да продължаваме да играем така, а и още по-добре. Нашият отбор наистина има потенциал. Ако можехме да спечелим срещу ЦСКА без мой гол, щеше да е по-добре. Има хора, които ме обичат там, но в момента работя за Славия”, заяви Платини.
 
„Има фенове на ЦСКА, които не знаят какво се е случило и е нормално да има освирквания. Няма да забравя хората и от Лудогорец. Там не се пестят средства за отбора, за базата. Мисля, че Лудогорец е по-добрият отбор от Партизан и пожелавам днес успех. Това е добре за България, ще се вдигне имиджа на страната в Европа“, призна нападателят.
 
„Имах оферти само от чужбина, но не исках да напускам. Моята жена сега ще ражда. Чакаме момче. Аз потърсих Славия. Звънях на Милен Радуканов. Той пое риск, защото не съм играл постоянно, бях и контузен. Ние се разбрахме за пет минути. Бих играл и за националния отбор на България с голямо желание. В Славия искаме да завършим в първата шестица, после за другите неща. Трябва да вървим стъпка след стъпка. Дали бих ли играл за „Левски“? Ако бях минал от Черноморец в „Левски“, няма проблем. След като съм играл в ЦСКА, това няма как да стане. ЦСКА е клубът на сърцето ми”, завърши Мишел Платини.