Борислав Михайлов прие на патерици в дома си пратеници на кипърския футболен съюз, наели се с мисията да гарантират феърплей в местното първенство. С тях президентът на БФС подписа контракт за размяна на съдии за възловите мачове в двете страни. Емисарите от Острова на Афродита явно имат по-голям дефицит на реферска съвест и от България, защото са пожелали наши арбитри да ръководят 14 мача от шампионата на Кипър.

Михайлов е превърнал хола на къщата си в работен кабинет, защото е с гипсиран крак вече 25 дни. Той се лекува у дома, като между рехабилитационните процедури приема служители на БФС по работни дела.

Заради травмата, получена при падане от сноуборд, Михайлов вероятно ще пропусне жребия за квалификациите на Евро 2012 във Варшава на 7 февруари. Михайлов има колебания за пътуването, след като в телефонен разговор президентът на УЕФА Мишел Платини го навивал да се появи на патерици в полската столица.

Междувременно, шефовете на полския футбол са реагирали на недоволството на нашите за контролата на 3 март. Мачът трябваше да е в градчето Киелце, но от БФС протестираха, защото най-близкото летище е на 170 км и това утежнява пътуването. Домакините обмислят вариант двубоят да се играе в столицата Варшава. Ако не направят промяната, България може да избере друг съперник.

До месец ще е ясно дали националите ще играят като гост с Австралия през май. БФС е поставил условие за солидно плащане и билети бизнес класа до Сидни./БЛИЦ