Нападателят на ЦСКА Мишел Платини бе награден за Футболист номер 1 на 16-ия кръг на “А“ група. Бразилецът вкара два гола за успеха с 3:1 на “Герена“ срещу “Левски”.

Платини обвини ръководството на ЦСКА в лицето на “Титан” за уволнението на Любослав Пенев. “Ако той беше останал начело на отбора, щяхме да сме по-напред в класирането и да се борим за титлата. Не знам защо предишният треньор - Павел Дочев, ме изпрати да тренирам с юношите и не ме пускаше в игра. Не е нормално толкова често да се сменят треньорите в ЦСКА“, коментира бразилецът за грешните действия на “Титан” с треньорските рокади.

“Тази награда е за всички фенове на ЦСКА. Подготвихме се добре за мача с “Левски” и много искахме да победим. След последния съдийски сигнал много исках да се израдваме заедно с публиката, но за съжаление нея я нямаше. Чака ни много труден мач с Черноморец, изоставаме много от Литекс, но има много мачове до края на сезона и е рано да се говори на кое място ще завършим. Ако Жоазиньо бе играл за “Левски”, щеше да ни е по-трудно. Те се разделиха с много добър футболист“, допълни още героят за “червените”.

Платини обяви, че в клуба има забавяне на заплатите с два месеца, но влиза в положението на собствениците./БЛИЦ