Голмайсторът на Славия Мишел Платини, който е бивш футболист на Черноморец, ЦСКА и Лудогорец, обяви каква заплата е получавал в клуба от Разград. Интересното е, че месечното му възнаграждение в предишния му отбор е било по-ниско от това, което е получавал на "Армията". Вчера Платини отново привлече вниманието, вкарвайки с пета за Славия срещу ЦСКА за крайното 2:2. Бразилецът се разписа и в трите мача до момента на "белите" в "А" група, а тази вечер гостува в студиото на Канал 3, където говори по много теми.

"Парите никога не са били водещи при мен. На първо място винаги е било желанието да играя. Ето, например в ЦСКА получавах по 12 000 евро на месец, а в Лудогорец отидох на по-ниска заплата - 9000 евро", разкри Платини.

"Доколкото знам шефовете на Лудогорец и ЦСКА - тогава "Титан", имат бизнес извън футбола. Така са се разбрали за мен, те имали дълг към Домусчиев, така чух. Исках да отида в чужбина, имах оферта, но ме натиснаха да замина в Лудогорец. Отидох в Разград, нямаше начин", добави бразилецът, потвърждавайки разкритието на БЛИЦ още тогава, че в касата на ЦСКА не постъпват пари от преминаването му в Лудогорец, тъй като "Титаните" имали да чистят дълг към Кирил Домусчиев.

"ЦСКА ми дължеше около 40 000 евро, след като се разделихме, но аз взех само 13 хиляди от тях. От останалите се отказах", каза Платини, който е направил компромис към "армейците".

Бразилецът никога не е криел симпатиите си към ЦСКА. След гола си вчера той не се зарадва, а вдигна ръка и се извини на феновете на "червените" в знак на признателност за подкрепата, която те му оказваха по време на престоя му на "Армията".

"Не се зарадвах на гола заради историята ми с този клуб, спечелих много неща с ЦСКА. Има обаче някои фенове, които ме обиждат. Не са прави, не трябва да го правят", заяви Платини.

"Нещата със Славия се развиха бързо. Не исках да напускам България, защото имам жена, чакаме дете. Имах още година договор с Лудогорец, но нямаше да играя, както ми каза треньорът. Разбрах се много бързо с тях, не ми направиха проблеми и така дойдох в Славия. Имах оферти от чужбина за повече пари, но исках да остана тук. Сам се сетих за Радуканов и му се обадих. Питах го дали ме иска и той веднага се съгласи да ме вземе. Нямам мениджър, не съм получавал пари на ръка. Съгласих се на заплатата, която ми предложиха, нямаше проблеми в това отношение. От ЦСКА никой не ме е търсил това лято. Нито един български отбор не ме потърси. Няма проблем, не ме е срам от това, че сам се обадих на Славия, за да ме вземат", продължи нападателят, след което обясни защо е напуснал ЦСКА при втория си престой в клуба - "Тръгнах си от ЦСКА при Стоичков. Ние, играчите му вярвахме, но ръководството не му даваше възможност да работи. Не ни обещаваха нищо, не знаехме, какво ще се случи с клуба. След като Стоичков каза, че няма да остане, аз го последвах. След като той си тръгна и аз поисках да го направя, какво да правя в ЦСКА? Чух, че ще продават клуба и си заминах."

"Преди няколко дни слушах Карачанаков. Каза, че останал, когато другите си тръгнали от ЦСКА. Истината е, че остана, защото нямаше оферти", каза Платини, обвинявайки Антон Карачанаков в лъжа.

Бразилецът също така добави, че темата да играе за националния отбор на България вече е затворена страница.