Босът на УЕФА Мишел Платини е уредил поне 10 гласа за избирането на Боби Михайлов в Изпълкома на централата. До този извод е стигнал френски журналист, присъствал на изборите в „Гран Пале”. Боби събра 28 гласа и влезе от раз в шефското тяло.

Според същия източник Михайлов имал около 16-18 сигурни гласа. Една част била от група страни от Източна Европа и Балканите, другата дошла от лобито около Германия и Австрия. Делегатите от Изтока и Балканите са гласували още за руснака Сергей Фурсенко и румънеца Мирча Санду. Сред поддръжниците на Боби са били Люксембург и Сан Марино. Глас от Франция нашият получил пак по линия на Платини.

Предполага се, че почти един и същ електорат е гласувал за Михайлов и руснака Сергей Фурсенко. Последният набра 27 гласа и също влезе в изпълкома. На балотажа обаче групата се разбила, тъй като трябвало да се избира един измежду повече хора. Спечелило обаче лобито на Източна Европа и Балканите – електоратът от региона се напънал и натрупал най-много гласове за Мирча Санду. /БЛИЦ