Племенникът на бившия защитник на Олимпик (Марсилия) и националния отбор на Франция Базил Боли - Яник, започна проби в Черноморец (Бургас) от вчера, съобщи "24 часа". Роденият в столицата на Кот д`Ивоар - Абиджан, бранител стана известен през 1993 година, като вкара единствения гол на финала на Шампионската лига за Олимпик срещу Милан и донесе трофея на своите. Той игра срещу България при загубата 0:2 през есента на 1992 г., но при сензационната ни победа на 17 ноември следващата година вече бе прекратил кариерата си за “петлите”. Базил Боли започва кариерата си в Оксер, а в края й за по един сезон минава през шотландския Рейнджърс, Монако и японския Урава Ред Даймъндс.

24-годишният нападател Яник Боли идва от френския Ним, където е ритал заедно с бившия таран на Литекс Уилфред Нифлор.

181-сантиметровият роден във Франция котдивоарец е от школата на ПСЖ, като има записан мач за първия отбор на гранда от Париж през сезон 2008/2009, след което преминава в Льо Авър. Наскоро Яник Боли е бил на триседмични тестове в английския елитен КПР, но заради смяната на треньора трансферът не се е осъществил. Нападателят е бил тестван от Нийл Уорнък, който обаче беше наследен от Марк Хюз.

Таранът, който е бил съотборник и на Дидие Дрогба в националния тим на Кот д`Ивоар, ще бъде тестван в контролата срещу Сливен утре. Мачът е от 14:00 часа в Поморе.

Другият чичо на Яник - Роже Боли, също е изявен футболист от миналото, играл в Оксер, Лил, Ланс. В края на кариерата си записва мачове за Уолсол, Сънди Юнайтед и Борнемут на Острова. В момента е футболент агент.