Племенникът на Красимир Балъков - Антоний, не стартира подготовка с досегашния си отбор Етър. Халфът подсилва Черноморец (Поморие), където ще пробва да се наложи и да си издейства преминаване в Черноморец (Бургас), където треньор е чичо му. Наследникът на известната футболна фамилия вече е в Бургас, където ще подпише договор с поморийските "акули", водени от Петър Хубчев.

22-ма футболисти започнаха днес подготовка с Етър. 19 от тях се включиха в първата тренировка от 10 часа на стадион "Ивайло". Други трима бяха получили разрешение да дойдат следобяд – Аврионов, Гайдаров и Димов. Селекцията обаче тепърва предстои и ще има както напуснали, така и новопривлечени.

"Новите играчи ще дойдат в началото на следващата седмица. Ще вземем един опитен защитник, трима-четирима халфове, също с добра визитка. Трябва ни и един нападател. Преговаряме за този пост с двама-трима човека", заяви спортно-техническият директор Иво Балъков, който е баща на Антоний.

С "виолетовите" подготовка започнаха две нови имена, но те са от великотърновската школа – Александър Апостолов и Николай Тончев. Сигурните напускащи освен Балъков-младши са завършилият кариерата си Ивайло Петев, както и Николай Съботинов. До седмица ще стане ясна и съдбата на играчите с изтичащи договори. Петър Ванков има оферта от Дунав, която обмисля. Появиха се обаче информации за сериозни финансови проблеми в русенския клуб.

"Ние също сме му предложили договор. Негово право е да избере по-добрите условия. Той е водещ футболист, беше капитан на Етър. Не изключвам варианта да се завърне при нас", коментира пред sport-vt Иво Балъков.

До 30 юни, когато изтичат договорите на Мариян Генов, Георги Гайдаров и Йордан Петров, ще се водят разговори и ще се разбере дали остават в отбора. Вече са уточнени всички контроли по дати и часове.

Целта пред "виолетовите" за новото първенство в Западната "Б" група е място в тройката, като влизане в елита на този етап не е поставяно като задача.

"Амбицията ни е да бием във всеки мач, а времето ще покаже какво ще се случи занапред", поясни Иво Балъков.

Утре в БФС ще бъде теглен жребият за новото първенство, което стартира на 30 юли. То ще бъде в 33 кръга, като групата ще е от 12 отбора. По предварителна информация четири от тях след края на сезона ще изпаднат, тъй като се предвижда създаването на единна "Б" група от 20 състава. /БЛИЦ

Контролите на Етър
30 юни Етър – Самоводене (във Велико Търново от 19:00 часа)
2 юли Интер (Баку) – Етър (в Правец от 18:00 часа)
4 юли Етър – Любимец (в Дебелец от 18:00 часа)
6 юли Черноморец – Етър (в Бургас от 20:00 часа)
10 юли Етър – Видима-Раковски (във Велико Търново от 18:00 часа)
14 юли Калиакра – Етър (в Трявна от 18:00 часа)
17 юли Етър – Миньор (Раднево) (във Велико Търново от 18:00 часа)
21 юли Янтра - Етър (в Габрово от 18:00 часа)
24 юли Етър – Черноморец (Поморие) (във Велико Търново от 11:00 часа)