В "Славия" нещата стават все по-сериозни и най-старият столичен клуб наистина се гласи да атакува шампионската титла през новия сезон, когато ще чества 100-годишния си юбилей. "ШОУ" разбра, че дори босът Младен Михалев-Маджо е запретнал ръкави и е започнал да гледа с други очи на отбора. Основателят на СИК е инструктирал племенницата си, която напоследък е плътно до Венци Стефанов и следи въпроса с финансирането на клуба. Миряна Михалева дори се е появявала на стадиона този полусезон и е гледала на живо два мач на "белите".

През последните години Маджо се беше поотдръпнал и много, много не му пукаше за добрата стара "Славия". Венци Стефанов сам оправяше нещата и издържаше клуба предимно от трансфери на футболисти зад граница. Най-много пари изкара от Димитър Рангелов, Чавдар Янков и Благой Георгиев. Стефанов изпъкна сред останалите си колеги в българския футбол с хитрите си ходове първо да отдава играчите под наем, след което окончателно да ги продава.
"Благо му донесе най-много пари. Преотстъпва го къде ли не - в "Алавес", "Цървена звезда", "Дуисбург". Стефанов също така успя да продаде вратаря от школата Марио Кирев на "Ювентус". Просто Венци показа как се правят трансфери, за което в останалите български клубове със сигурност му завиждат", споделиха от "Овча Купел".
В "Славия" обаче добре осъзнават, че Стефанов е никой без Младен Михалев. Ако не беше Маджо, "белите" само щяха да мечтаят за титла.
 
Наля пари и през
1996 година ги
изкачи на върха
 
Ето, че сега картинката е на път да се повтори и догодина на "Овча Купел" да празнуват първото място навръх 100-годишнината от основаването на клуба. Маджо обаче още отсега е предупредил Стефанов, че няма да му отпуска милиони. Ще се прави сравнително скромна селекция и ще бъдат привлечени предимно свободни агенти. Идеята е да се завърнат опитните Георги Петков и Чавдар Янков, както и да се задържат Живко Желев, Богомил Дяков, Петър Димитров, Владислав Златинов и другите основни футболисти от този сезон. Маджо отдавна бил осъзнал, че няма особен смисъл да се наливат пари в българския футбол, но въпреки това не се отказвал заради Венци Стефанов. Не искал да изоставя добрия си приятел и все гледал да го подпомага финансово. Сега Младен Михалев дори поставил свой човек, който да следи парите му в "Славия". Става въпрос за племенницата на богаташа - Миряна. 28-годишната дама е в час с финансите. Дипломирала се с отличие в УНСС и веднага започнала работа в банката на чичо си - "Интернешънъл Асет банк". Именно до трезора напоследък Стефанов отскачал, Миряна му давала парите и той раздавал заплатите на футболистите. Племенницата на Маджо все още няма досег с играчите, които обаче знаели, че тя следи изявите им и докладва на чичо си. Миряна дори изгледала на живо два мача на "белите" този полусезон. Богаташката наследница била на трибуните на стадиона в "Овча Купел" за двубоите с "Левски" и "Лудогорец". И докато за мача със "сините" не донесe късмет и "Славия" падна с 0:3, то за срещата с бъдещия шампион щастието й се усмихна и видя победа - 3:2. Миряна обаче била доволна и след двубоя с "Левски", на които симпатизирала от малка. Сега племенницата на Маджо няма да работи само в банката му, а и ще помага в "Славия", следейки финансите на чичо си и за какво точно отиват парите му. Младен Михалев отдавна е задоволил прищевките й, а също така не оставя нито за миг и родителите й. Брат му Здравко от няколко години кара "Мерцедес", който му е подарен от него. На Миряна пък Маджо купил обширен апартамент в ЖК "Борово". И на нея също подарил кола.  
"Младен Михалев не оставя нито за миг родата си. Задоволил ги е с всичко. Ако на Миряна й потрябват пари, има разрешение да си взема направо от работното си място - от банката на чичо си. Тя обаче рядко се възползва от това. Все пак е завършила финанси и знае как да си прави сметката. А и е
 
скромно момиче, не
харчи безразборно
 
Никога не е парадирала с това, че е племенница на Маджо", коментира източник на "ШОУ".
На въпросните два мача, които Миряна посетила, е била придружавана от охрана, разбра още lестникът на народа. Плътно до нея на трибуните на стадиона в "Овча Купел" били двама едри мъжаги, които бдително я пазели. Дамата не искала да я охраняват, но Маджо наредил на своите хора да я придружат на мачовете, които ходила да гледа. Иначе в ежедневието си Миряна се движи сама и няма нужда да я охраняват, докато отива до банката на работа и след това като се прибира.
"Има много приятелки и често излиза. Знае как да се забавлява, познават я из нощните клубове. Все още обаче си няма сериозен приятел, който да я последва в живота", сподели запознат.
Въпреки че има подкрепата на Маджо, Венци Стефанов търси и друга помощ с идеята да подсигури стабилното бъдеще на отбора си. "ШОУ" разбра, че наскоро президентът на "Славия" е бил на визита в Япония. Там босът се срещнал с компания, която да изгради осветлението на стадиона в "Овча Купел". Стефанов от години има тази идея и сега най-после е на път да я осъществи. Босът на "белите" навивал японците да "осветят" стадиона му, като се очаква много скоро да има развитие по този въпрос. Босът използвал визитата в Япония за търсенето на инвеститори за най-стария столичен клуб. Вестникът на народа научи, че японският посланик Макото Ито свързал Стефанов с няколко човека, които евентуално да му помагат във футбола. Не е случайно и пристигането в "Славия" вече на няколко япончета. Двама от тях дори са в първия отбор - Тайсуке Акиоши, който дори вкара 2 гола в "А" група - при гостуванията в Каварна и Севлиево, както и Йоки Кумада. Последният дойде преди няколко дни на "Овча Купел", където пристигнаха и няколко негови сънародници, но да тренират в детско-юношеската школа. Един от новите японски приятели на Венци Стефанов му наредил да вземе Аки и Кумада, които имали голям потенциал и до 2-3 години могат да бъдат продадени за солидна сума във водещ европейски клуб. Ако това се случи, босът на "Славия" щял да прибере процент. Стефанов сериозно работи и по друг трансфер. Още това лято той може да продаде пореден кадър на "белите" в голям клуб. Става въпрос за вратаря Стефано Кунчев. Талантливият страж е предложен на много отбори, един от които е "Атлетико" (Мадрид). Стефанов е впрегнал добрия си приятел - сръбският мениджър Саша Вукоевич, който му обещал да издейства проби на Кунчев при "дюшекчиите". Не е случайно и попадането на младия вратар в националния отбор на България. Стефанов помолил селекционерът Любослав Пенев да вземе играча му в "А" тима, тъй като много важно било във визитката му да пише, че е национал. 21-годишният талант от Троян е младежки национал, но ето, че заради шефа си сега стигна и до мъжкия отбор.
 
Пенев се отзова
на призива на
Венци Стефанов
 
и повика Кунчев за тренировъчния лагер преди контролата с Холандия, която "трикольорите" сензационно спечелиха с 2:1. Ако нещата с "Атлетико" (Мадрид) не се получат, босът имал резервен вариант - да прати вратаря под наем в германски клуб. Също така можел да го заточи и при Благой Георгиев в "Терек" (Грозни).  
Стефанов засега не смятал да маха Мартин Кушев и смятал да го остави на треньорския пост. Босът обаче предупредил младия наставник много да внимава как работи, особено след скандала с Николай Божов. Бившият нападател на "Славия" разкри какви ги върши Кушев, след което Стефанов имал сериозен разговор с треньора. Президентът на клуба чел конско и на футболистите. Казал им, че с играта от този сезон, само може да се мечтае за титлата през следващия. Много от момчетата ще бъдат освободени, тъй като нямало с какво да помогнат за постигането на заветната цел. Стефанов дори коментира, че много от футболистите на "Славия" са с меки характери и трудно могат да бъдат наричани мъже.
"Нашите футболисти са мазохисти. Когато им плащаш - не играят, а когато им спреш парите - играят като луди. Така са в ЦСКА и "Миньор" (Перник). При нас, защото всичко е спокойно, почти никой не се раздава. Заради това казах на Мартин Кушев сам да избира кой да изгони. Ако остане и една мърда, дупе да ти е яко, му казах. За 100-годишния юбилей искам мъже, характери. А не хора, които симулират контузии и ги мързи да гледат. Колкото до изминалия сезон, ако кажа, че съм доволен, ще излъжа. Имаше добри моменти, но като цяло съм разочарован", коментира Венци Стефанов.
ПЕТЪР СТАНЧЕВ/ШОУ