ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Хаосът с новото първенство в "Б" група е пълен. В БФС се видяха в чудо и не знаят какво да правят. А първенството трябва да стартира тази събота и неделя. Отдавна е известно, че Миньор (Перник) и Чавдар (Етрополе) имат проблеми, а преди часове от Светкавица (Търговище) обявиха, че напускат групата.

Хората на Борислав Михайлов от Спортно-техническата комисия днес имаха заседание, на което обаче нищо не беше решено. СТК обяви, че Миньор (Перник) и Чавдар (Етрополе) са пропуснали срока за картотекиране на своите футболисти за сезона и участието им във втория ешелон е под въпрос. За четвъртък е насрочена нова сбирка. От БФС призоваха двата клуба да имат свои представители, които да дадат обяснение и да се изясни ситуацията. В същото време обаче СТК не казва нищо за Светкавица, което прави бъркотията още по-голяма. 

Все още не е ясно дали БФС ще покани клубове, които да попълнят втората ни дивизия.

БЛИЦ припомня, че желаещи има - Дунав (Русе), Витоша (Бистрица), Пирин (Благоевград), Хасково и др. 

Решението на СТК:

Предвид пропуснатия срок, който бе даден за картотекиране на представителните им отбори в „Б” футболна група за първенство 2013/2014, а по-точно 18:00 часа на 30.07.2013 година и липсата на всякакво обяснение за това от ръководствата на ПФК Миньор (Перник) и ПФК Чавдар (Етрополе), СТК при БФС призовава представляващия ПФК Миньор или упълномощено от него лице и представляващия ПФК Чавдар или упълномощено от него лице, да се явят на извънредно заседание на СТК при БФС.

То ще се проведе на 01.08 (четвъртък) 2013 година от 14:00 часа в заседателната зала на БФС, офис №8, сектор „В” на Национален стадион „Васил Левски”.
 
Програма за 1-вия кръг, 3 август:
Добруджа – Академик (Свищов)
Ботев (Гълъбово) – Пирин (Разлог)
Спартак (Варна) – Калиакра
Монтана – Миньор (Перник) (под въпрос)
Ботев (Враца) – Марек (Дупница)
Банско – СВЕТКАВИЦА (отказал се)
Раковски – Чавдар (Етрополе) (под въпрос)