Футбол в Плевен няма да има. Градът остана без нито един отбор в "А", "Б" и "В" група. Участие във втора дивизия прекратиха и Белите орли. Преди това Спартак (Пл) беше закрит, а Сторгозия спря участието си във "В" група.

Шефът на Орлите Веселин Ванев обяви, че в началото на следващата седмица ще пусне писмо до БФС за оттеглянето на отбора. Причината е липсата на пари. Ванев имаше уверения за финансова помощ и преди месец тимът почна подготовка, но досега не са дошли пари нито от общината, нито от местния бизнес.

“Професионалният футбол вече е затворена страница за нашия клуб. Причината е известна – финансовата криза. Просто няма смисъл повече да се самозалъгваме. Досега сам се справях с издръжката на клуба, но вече нямам тази възможност. Надеждите и обещанията за помощ се оказаха без покритие. Имахме нужда от финансова подкрепа сега за да направим добра подготовка и селекция, но не я получихме. През пролетта бизнесът ми ще се стабилизира и отново сам ще мога да издържам клуба, но ще е късно. Боли ме много, но винаги съм бил реалист. Затова стигнах до това решение. Просто няма смисъл да продължим участието си и да ставаме за смях на всички”, заяви Ванев.

Той ще обяви решението си пред подчинените си в близките дни. Играчите ще получат служебни бележки да си търсят отбори./БЛИЦ