Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за финансиране на четири приоритетни общински проекта на обща стойност 31 689 000 лв. със средства от държавния бюджет.

Един от проектите е за ремонта на стадиона в града. От изнесената информация става ясно, че МРРБ предоставя на Община Плевен средства в размер до 8 462 000 лв., представляващи максималната финансова подкрепа за цялостната реализация на приоритетен проект „Ремонт, реконструкция и модернизация на стадион „Плевен“, гр. Плевен“.

Общата максимална стойност на разходите за текущата 2024 г. за реализацията на проекта е в размер до 758 000 лв. с ДДС. Община Плевен се задължава да използва всички предоставените средства за изпълнение на проектните дейности в срок до 31 декември 2026 година.

Първоначалният проект е преработен и допълнен с лекоатлетическа писта. Предвижда се строително-ремонтните дейности по стадиона да бъдат на два етапа. Ще се ремонтират игрището с пистата и секторът за официалните гости, а на втори етап – трибуните.

 подкрепя българския спорт