Пловдив се стяга да атакува мощно София, а причината не е нито политическа, нито социална. Тя се крие в предстоящия финал за Купата на България по футбол между местните съперници Ботев и Локомотив. Битката за държавния трофей ще се състои на Националния стадион „Васил Левски” на 15 май, сряда.

Според източници на БЛИЦ поне 30 000 души ще седнат на трибуните, за да подкрепят своите любимци. Вече се знае, че феновете на Ботев ще са минимум 15 000. Толкова се очакват да крещят и за „черно-белите” от „Лаута”.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Интересът за финала е огромен. Имаме десетки заявки и от чужбина. Привърженици на Ботев, които живеят зад граница, ще се приберат в родината специално за мача. Хората търсят билети и искат на всяка цена да са на стадиона, за да подкрепят отбора в решителния двубой”, съобщиха от управата на „канарчетата” пред БЛИЦ.

Мачът Ботев и Локомотив ще е исторически, защото за първи път двата пловдивски отбора ще излязат един срещу друг във финал за Купата на България.

„Канарчетата” елиминираха по драматичен начин ЦСКА на полуфинала, а „черно-белите” се справиха с лекота на същата фаза на турнира с друг столичен отбор – Септември. 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019

По-рано днес се разбра кога и къде ще се продават билетите за голямата битка. Пропуските ще бъдат пуснати в продажба от 10:00 часа на 3 май 2019 г. в партньорската мрежа на Eventim.

Цените на билетите и разположението на привържениците на отборите бяха утвърдени днес след среща на ръководството на Българската Професионална Футболна Лига /БПФЛ/ и представите на клубовете.

Основните цени са: сектор "А" и сектор "В" - 30 лева, сектор "Б" и сектор "Г" - 10 лева.

Ето и подборна информация за разпределението на отборите и билетите по сектори и блокове на стадион "Васил Левски" за финалния двубой, който е от 19 часа на 15 май 2019 година:

ПФК БОТЕВ /ПЛОВДИВ/

Сектор "А" - блокове 8 и 9 - 40 лв.
Сектор "А" - блокове 11, 12, 13, 14 и 15 - 30 лв.
Сектор "Б" - блокове от 19 до 24 - 10 лв.
Сектор "Б" - блокове 17 и 18 /"лъвчета"/ - 15 лв.

ПФК ЛОКОМОТИВ /ПЛОВДИВ/

Сектор "В" - блокове 29, 30, 31, 32, 33 - 30 лв.
Сектор "Г" - блокове от 37 до 42 - 10 лв.
Сектор "Г" - блокове 35 и 36 /"лъвчета"/ - 15 лв.

Билетите мoгат да бъдат купувани от утре на всички каси на Eventim в страната и партньорските каси в бензиностанции OMV, Български пощи, Technopolis, книжарници Orange, билетния център на НДК. Ето и линк към адресите на касите в град Пловдив https://www.eventim.bg/bg/biletni_kasi/