Непримиримите вечни съперници Локомотив (Пловдив) и „Ботев” (Пловдив) ще продължат своя спор този уикенд на стадиона в Калояново, където ще се проведе областният футболен турнир за Купа „Хеброс бус” за деца, родени през 2003 година. Негови съорганизатори са Асоциацията на българските футболисти и Зоналният съвет на БФС - Пловдив.

В надпреварата ще вземат участие осем отбора от региона, които ще изиграят по три мача за разпределение на местата от първо до осмо. „Черно-белите” и „жълто-черните” могат да се срещнат най-рано в неделя, тъй като са в различни потоци на схемата.

Турнирът ще бъде открит в събота от 9.00 часа с мача Локомотив (Пд) – Гигант (Съединение), като победителят от него ще срещне по-добрия измежду съставите на Спартак (Пд) и Космос (село Богданица). Другите четвъртфинални двойки са „Ботев” (Пд) – „Левски” (Карлово) и Марица (Пд) – ФК Калояново, като победителите продължават битката за медалите в Топ 4, а загубилите ще играят за разпределение на местата от пето до осмо. Надпреварата продължава в неделя от 9 часа, като финалът за излъчване на новия носител на купа „Хеброс бус” ще започне от 11:15 часа. От 12:30 часа започва церемонията по награждаването, като всички отбори ще получен футболни екипи, топки и индивидуални призове, осигурени от организаторите и спонсора на турнира.

Мачовете ще се играят на стадиона в Калояново в 2 полувремена по 20 минути с почивка от 5 минути между тях, а всеки отбор ще бъде съставен от 11 играчи. Този уикенд ще се проведе третото издание на турнира „Хеброс бус”, като предишният през 2014 година бе за деца от набор 2002 и бе спечелен от Локомотив (Пд) след победа с 1:0 на финала над Кършиака (Пд), но в отсъствието на „канарчетата” от „Ботев”. Тогава навръх 1 юни домакините от ФК Калояново надиграха в малкия финал за третото място „гладиаторите” от Спартак (Пд) с 6:4 след дузпи и 2:2 в редовното време.