Пловдивският Локомотив записа втора поредна победа в efbet Лига и трета поредна във всички турнири. "Смърфовете" записаха безпроблемен успех над Ботев във Враца с 4:1. Карагерен отбеляза два гола, а Георги Илиев и Димитър Илиев добавиха по един за тима на Бруно Акрапович. За домакините се разписа Валери Домовчийски, а тима на Сашо Ангелов бе с намален състав почти цяло второ полувреме след червен картон на Илия Миланов.

Пловдивчани започнаха ударно и още в 9-ата минута Бирсент Карагерен се разписа от близко разстояние. Носителят на Купата на България продължи да бъде по-активен и стигна да второ попадение. Неостаряващият Георги Илиев с фантастичен удар от дистанция прониза стража на Ботев в 35-ата минута.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част домакините опитаха да се върнат в мача и успяха. Валери Домовчийски вкара от близо и върна надеждите на тима. Само две минути по-късно обаче Миланов закъсня с шпагат и получи втори жълт картон, с което остави своя тим с намален състав. 

Локомотив овладя инициативата и си осигури победата в 79-ата минута, когато Димитър Илиев се разписа, след като получи топката пред вратата от Момчил Цветанов. 

Бирсен Карагерен оформи крайното 4:1, след като довкара избита от вратаря топка.

Локо е с 6 точки на третото място във временното класиране, докато Ботев (Враца) записа второ поражение и е с 3 точки.

 
 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020