Амбициозният швейцарски клуб Дардания с петима български футболисти в редиците си стартира успешно новия сезон в пета дивизия. Тимът се наложи с 3:1 при гостуването на План ле Отс в Женева в мач от първия кръг. 

Начело с опитния Александър Александров-Вош Дардания не остави шанс на домакините, надигра ги и заслужено стартира с 3 точки.

Освен 41-годишният бивш футболист на ЦСКА, "Левски" (Кюстендил), Локомотив (Пловдив) и др., на терена за гостите бяха още юношата на ЦСКА Мариян Станчев-Мърата, юношата на "Левски" Тодор Стоев, Николай Цветков-Демона, както и Владимир Владимиров, играл за последно в Спортист (Своге), а преди това за Видима-Раковски.

Станчев и Стоев - и двамата набор 1988, се справиха перфектно в защита. Първият, родом от Твърдица, беше непробиваем на левия бек, докато юношата на "Левски" се игра на висота в центъра на защитата. Школуваният в Литекс Николай Цветков атакува по дясното крило, а Владимиров по лявото, като двамата подпомагаха Вош в предни позиции. Нито един от българите обаче не успя да се разпише при успеха в Женева, но важното е, че тимът стартира с победа.

Петимата наши се похвалиха пред БЛИЦ, че колективът в отбора е страхотен, а условията перфектни. Клубът разполага не с един или два, а с цели 11 затревени терена. През миналия сезон Дардания влиза от шеста в пета дивизия, а сега целта е задължително да се изкачи в четвърта.

Преди днешната тренировка пък президентът на амбициозния клуб показал в съблекалнята пред футболистите фактура за новата екипировка, за която платил 40 000 швейцарски франка. Подобно нещо едва ли може да се случи в някой от клубовете от родната "А" група, като е всеизвестно как някои футболисти са принудени по цял сезон да играят с една и съща фланелка.

Следващият мач на Дардания е домакинство на Сигнал Берне Конфиньон на 17 август. В групата на "българския" тим, в която са общо 14 отбора, няма други наши сънародници.