Футболист номер 1 в България за 2021 година Кирил Десподов говори, след като беше избран за победител в анкетата от българските спортни журналисти.

Той  изрази признателността си към собствениците и ръководителите на Лудогорец и оцени високо гласуването на журналистите. Десподов става за втори път Футболист на България, след като през 2018 година взе приза, но тогава играеше за ЦСКА.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Много съм щастлив и благодаря на всички журналисти, които оцениха представянето ми през годината. Да получа признание от журналистите е важно за мен и моята тежест, но го приемам като отговорност. Искам да благодаря на моето семейство за добрите и лошите моменти, защото тогава са с мен.

Благодаря на собствениците на Лудогорец, ръководството на клуба и всички треньори, с които съм работил навсякъде. Без моите колеги е невъзможно да спечеля тази награда. Футболът е феномен, който трябва да обединява хората“.

„Нормално останалите да са разочаровани, както каза Йомов – никой не обича да е трети. Искам специално да поздравя Камбуров за рекорда, който постави през 2021 година и мисля, че получава респект от всички хора в България.

Поздравявам и Георги Йомов и се надявам от тяхна страна да получа същото спортсменство. Надявам се през 2022 всичко да е окей, да няма контузии и моята мечта е да играя в Шампионска лига, така че се надявам през тази година да влезем в групите на ШЛ с Лудогорец", завърши Десподов.