Победителят в играта БЛИЦМЕЙКЪР Георги Янчев бе любезен да даде интервю за нашата агенция. Той спечели фланелка на Бербатов (Манчестър Юнайтед), както и плакат с автограф на нападателя.

-Представете се на нашите читатели?
- Казвам се Георги Янчев, на 32 години съм. Родом съм и живея в град Пещера. Завършил съм висше образование в град Пловдив. В момента работя като компютърен специалист в бизнесцентъра в Пещера.
-Участвал ли сте в други подобни игри?
-Да, участвал съм, но за първи път печеля голямата награда, което ме прави много щастлив.
-Интригата в играта беше доста голяма, бяхте ли сигурен, че ще спечелите?
-Наистина до последния момент не се знаеше кой ще е първи в крайното класиране. Разликата в последните няколко кръга беше минимална, като ту аз, ту моят основен опонент се редувахме на първото място. В крайна сметка успях да спечеля, но честно казано, преди последния кръг не вярвах, че ще триумфирам.
-Какви са клубните ви пристрастия?
-Аз съм потомствен цесекар. ЦСКА е всичко за мен в моя футболен живот.
-Кой е първият голям мач на ЦСКА, който помните?
-  Реваншът с холандския Рода от турнира за несъществуващия вече турнир КНК. Двубоят бе много драматичен, стигна се до дузпи, в които ЦСКА спечели и се класира на полуфинала.
- Гледали си сте мач в агитката на ЦСКА?
- Да, разбира се. Бил съм в агитката на мачове на ЦСКА в Пловдив, в Пазарджик, ходил съм и до София. В края на 80-те години отборът бе на лагер в Пещера. Това беше голяма радост за мен, защото успях да си взема автографи и да се снимам с най-големите играчи на ЦСКА в този период – Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Костадинов. Имам автографи от доста футболисти, включително и от такива, които играха по-късно в тима като Чомаков и Светослав Петров.
- Кои са най-щастливите ви моменти като привърженик на ЦСКА?
- Победите в Европа, както и големите мачове с Барселона през 1989 година. Тогава малко не ни достигна, за да елиминираме каталунците и да отидем на финал за КНК. Ако Любо Пенев бе играл в първия мач, резултатът със сигурност щеше да бъде друг. Няма да забравя и успехът ни срещу Парма. На реванша изравнихме в самия край чрез Велиян Парушев, а преди това при 1:0 за домакините големият Георги Велинов спаси дузпа.
- Спечелихте фланелка на Бербатов. Какво е вашето мнение за него?
- Бербатов е отличен футболист. Той вече играе за отбора, а не е само консуматор, не е чист нападател както беше в ЦСКА и в Леверкузен. Притежава брилянтна техника и е универсален играч.
- Кой е вашият идол?
- Те са двама. Христо Стоичков и Любослав Пенев. Имам над 3000 снимки на Стоичков...
-Сериозно, цели 3000 снимки?!
- Да, събирал съм ги с годините от вестници и от списания. Толкова са – веднъж си направих труда да ги преброя. Аз обичам да колекционирам такива неща и си събирам всичко за Стоичков. Каквото и да се говори, той е най-добрият български футболист за всички времена. Ще се върна към онзи мач с Рода – ако не беше хъсът и майсторството на Ицо, едва ли щяхме да отстраним холандците. Излишно е да напомням какво още е сторил за ЦСКА, за Барселона и за България. Любо пък е №1 за мен сред централните нападатели. Искрено му желая успехи и като треньор.
- Клубните ви пристрастия в чужбина?
- Допада ми английското първенство и най-вече Манчестър Юнайтед и Арсенал. Особено годините, когато Тиери Анри блестеше за “артилеристите”. Но футболистът, на когото най-много се прекланям, е Франческо Тоти. Истинско удоволствие е да гледам неговата игра с екипа на Рома. Тоти наистина може всичко с топка в крака.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ