Пирин посреща Локомотив (София) в дербито на върха на Втора лига. Срещата е на 9 април от 17:00 ч. Двата отбора са с равни точки в подреждането, като столичните „железничари“ имат лека преднина в головата разлика. 

Първият мач от сезона, който се проведе на стадион „Локомотив“ в София завърши с успех с 3:1 за „червено-черните“ . 

Добрата новина за мениджъра на Пирин Уорън Фийни е завръщането на Николай Бодуров. Опитният бранител получи тежко наказание от 7 мача, защото вилня по време на мача с Хебър. Бившият национал първо удари съперник без топка, а след това наплю и изрита в слабините играч на пазарджиклии.

"Един срещу друг излизат двата най-добри отбора във Втора лига. Очаквам бърз, динамичен и интересен двубой. Локомотив е много качествен отбор, който винаги атакува и се стреми да води играта. Срещат се два отбора, които играят открит и комбинативен футбол, които се стараят да доминират по време на своите мачове, което не е никак често срещано в нашата група. 

Гостите имат много добри индивидуалности, всички знаете за тях. Ние също имаме класни играчи. Отборите се познават добре, предполагам, че няма с какво да се изненадаме. Всеки има план за мача. Надявам се, че ще успеем да се върнем на победния път след загубата в Бургас. 

Отсъствието на Спас Георгиев е възможност за някой друг да влезе в стартовия тим и да помогне на отбора в този важен мач. Николай Бодуров тренира много добре през цялото време, но не бих казал, че на 100 процента ще бъде титуляр, защото знаете, че пропусна голям брой мачове и му липсва игрова практика“, заяви мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни в интервю пред сайта на клуба.