На 85-годишна възраст почина дългогодишният служител на УЕФА Михаил Дафинов, информираха от пресслужбата на БФС.

Българинът работи в евроцентралата от 1961 до 1990 г. и е асистент последователно на двама генерални секретари на европейската централа - Ханс Бангертер и Герхард Айгнер. Михаил Дафинов е поканен в УЕФА през май 1961 г. като помощник на генералния секретар на УЕФА по това време Ханс Бангертер. Преди това e международен секретар на Българска футболна федерация от 1950 до 1961 г. Бил е и секретар на Българският олимпийски комитет и като такъв е аташе на делегациите ни за Олимпийските игри през 1952, 1956 и 1960 г.

Роден лингвист, бил е начело на финансовата дейност на УЕФА и е работил при пет от президентите на централата - Еббе Шварц (Дания), Густав Видеркер (Щвейцария), Артемио Франки (Италия), Жак Жорж (Франция) и Ленард Йохансон (Швеция). Бил е представител на Ханс Бангертер и по-късно помощник на Герхард Айгнер, който става генерален секретар на УЕФА през януари 1989 г. Пенсионира се в края на 1990 г.

Михаил Дафинов беше отговорник за координацията между различните комисии на УЕФА и бе високо уважавана личност сред европейската футболна общност заради благия си нрав и трудолюбие.

Агенция БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките на Михаил Дафинов