На 21 декември внезапно почина Александър Тошев, информира sport-vt. Отиде си от този свят доайенът на спортната журналистика във Велико Търново.

В продължение на десетилетия Александър Тошев беше спортен редактор на в. „Борба” и кореспондент на в. „Народен спорт”. Името му стои не под стотици, а вероятно под хиляди материали, посветени на любимия ФК Етър, както и на успехите на великотърновските спортисти. До последния си ден, макар и отдавна в пенсионна възраст, той продължаваше да пише за в. „Борба” и беше близо до спортния живот в региона.

Тошев имаше щастието да пише по времето на славните години на Етър – да отразява в медиите шампионския триумф на „виолетовите”, да бъде част от „златния” отбор от 1991 г., а в следващите години до самия край на пребиваването на тима в професионалния футбол – да бъде и пресаташе на клуба. Беше автор и на паметната книжка „Шампионите”.

Изпита и радостта да бъде на „Парк де пренс” с националния отбор на 17 ноември 1993 г. Нещо повече – оказа се единственият от цялата българска делегация в Париж, който прогнозира победа за българите, и то точно с 2:1. И спечели импровизираните залагания сред българските журналисти за резултата от мача, а „заработените” трийсетина лева така и не похарчи, пазеше ги като като скъп сувенир от една незабравима вечер.

Погребението на Александър Тошев ще бъде в петък в Гробищния парк на Велико Търново.

БЛИЦ изказва съболезнования на семейството и всички близки на Александър Тошев