След кратко боледуване на 74 години почина бившият футболист и треньор на Локомотив (София) Димитър Донков. В кариерата си на футболист Донков е играл за Локомотив (София) с който е шампион и носител на Купата на България. При "железничарите" той е в един тим заедно с Никола Котков, Васил Методиев, Спиро Дебърски, Апостол Чачевски и другите славни футболисти на Локомотив. Също така той е играл за Локомотив (Пловдив). В края на състезателната си кариера Донков става един от основателите на Локомотив (Бургас).

Треньорската му кариера започва в Локомотив (София). При столичните "железничари" е бил помощник-треньор на Васил Методиев. Двамата извеждат Локомотив до последната му за момента шампионска титла през сезон 1977-78 година. През 1980 година двамата водят тима до най-големия му успех в евротурнирите - четвъртфинал за купата на УЕФА, като отстраняват отбори като Ференцварош, Монако и Динамо (Киев) на Валери Лобановски. Донков работи и като помощник в Локомотив (София) на Апостол Чачевски, като под тях но ръководство изгряват звездите на Ради Здравков, Венци Арсов, Румен Горанов, Атанас Михайлов, Бойчо Величков, Георги Бонев, Йордан Стойков-Бумбо, Ангел Колев и др. Бил е треньор на юношеските национални отбори на България до 16 и 18 години. Също така е бил и съюзен треньор към Българска футболна федерация.

Донков е баща на бившия национал и футболист на "Левски", ЦСКА, Ботев (Пловдив), Бохум и Кьолн Георги Донков. Погребението ще се състои на 12 ноември в 15 часа на Централните софийски гробища.