Българският футбол загуби Борислав Димитров - Боко. Легендарният футболист е роден на 11.11. 1951 година. Железният централен бранител на Локомотив (Сф) от близкото минало записа с екипа на тима от "Надежда” 228 мача, в които реализира 9 гола. Той е шампион на България с Локо (Сф) през 1978 година и бронзов медалист през 1979 година. Четвъртфиналист за Купата на УЕФА с "червено-черните”.

С екипа на националния отбор на България е записал 30 мача, а в младежката ни формация има 11 участия. Завършва състезателната си кариера в гръцкия Ираклис (Солун).

“Потресен съм. Отиде си един прекрасен човек и невероятен футболист. Боко беше истински стълб в отбраната на Локомотив. Никога няма да забравя как ни прие по-младите футболисти навремето. Отнасяше се бащински с нас. Димитров беше изключителна фигура за Локомотив. Може да го сравня с това, което беше Франко Барези за Милан. Мир на праха му!”, коментира пред БЛИЦ Иван Василев, бивш съотборник на Боко от славните години на Локомотив, а сега един от спонсорите на клуба.

"Още не мога да повярвам, че Боко го няма вече. В шок съм, откакто съпругата му ми съобщи трагичната вест. Бяхме много близки приятели. Съседи бяхме дълги години. Боко беше изключителен футболист. Един от най-добрите в историята на българския футбол. За Локомотив е дал здравето си", заяви опечаленият Бойчо Величков.

Екипът на агенция БЛИЦ изказва съболезнованията си на семейството и близките на големия футболист Боко Димитров. Бог да го прости!