Умря най-дългогодишният шеф в Черно море Васил Дамянов. Погребват го чак на 30 август, защото
чакат синът му да се върне от чужбина.

Бившият шеф на футболния Черно море Васил Дамянов почина на 85 години. Повече от половината негов живот премина във ФСФД Черно море, на който беше заместник-председател през 60-те, 70-те и 80-те години на XX век. Той беше и председател на футболната секция към клуба, като под негово ръководство „моряците“ завършиха на четвърто място в „А“ група през 1969 и 1982 г., както и за другите спортове в дружеството, което по негово време даде олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти.

"Той беше най-дългогодишният и успешен ръководител на футболния клуб. Въведе нова организация в "Черно море" и всичко хубаво, което се случи с отбора, бе негова заслуга. Като човек беше честен и принципен. Бог да го прости“, заяви за „Народно дело“ бившият десен бек и треньор на Черно море Иван Василев.

1500 лв глоба наложи БФС на Черно море за хвърлени бутилки, камъни и други предмети по време на мача с "Левски". Варненският клуб е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев е глобен 500 лв и наказан 1 мач.
Мехди Бурабия ще играе срещу "Лудогорец" утре в мача за Суперкупата, защото БФС го наказа само 1 мач заради червения картон и го глоби 800 лв. Наказанието на футболиста изтече в мача със "сините".


"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015