С разгромното 4:0 Марек победи дублиращия отбор на Ботев Пловдив в мач от 6-ия кръг на Втора лига и зарадва публиката на стадион „Бончук“. По време на двубоя в небето летяха спасителните хеликоптери, които се включиха в потушаването на пожара в Рила.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия президент на Марек Стефан Попов, който си отиде от този свят. Дебют в професионалния футбол пък направи главният съдия на мача Станислав Апостолов.

През първото полувреме домакините удариха на три пъти гредите, но гол така и не падна. В 28-ата минута Александър Аспарухов стреля с глава, вратарят Даниел Кайзер докосна топката, а тя се удари в напречния стълб. 4 минути по-късно Николай Ганчев стреля от воле и уцели гредата, а при добавката секунда по-късно същото стори и Иван Арсов.

Златният шанс за „жълто-черните“ дойде в продължението на първата част. Тогава Арсов подари топката на Кинтунту, който излезе сам срещу Константин Костадинов, но вратарят на дупничани отрази с котешки рефлекс.

На полувремето старши треньорът домакините Анатоли Нанков направи три смени и играта се преобрази. Марек натика противника в собствената му половина и беше въпрос на време да отбележи.

В 49-ата минута Илия Димитров бе близо до попадение със задна ножица, но топката премина встрани от вратата на Ботев. Две минути след това Димитров отбеляза първия си гол за Марек, разписвайки се с глава на задна греда. В 69-ата минута Христо Каймакански покачи на 2:0 с премерен шут с десния крак.

След още две минути резултатът стана 3:0 с втори гол на Илия Димитров, разписал се отблизо. Оттук насетне Марек заигра за наслада на публиката, забавлявайки се на терена. В първата минута от добавеното време Николай Ганчев оформи крайното 4:0, изведен сам срещу Кайзер.

Марек се изкачи на 10-то място с 9 точки, а дубълът на Ботев (Пд) е 16-ти с 6.

В другия мач от  кръга днес дубълът на ЦСКА 1948 направи 1:1 срещу Беласица у дома.

В класирането води Лудогорец II с 14 точки, пред Пирин 13 (5 мача), Монтана 12 и др.