Съдбата на Локомотив (София) продължава да тъне в неяснота. След кошмарното управление на Касев и Льосков клубът е под угрозата да престане да съществува. Поради тази причина в понеделник са подадени две молби за регистрация на нов клуб с името Локомотив (Сф) в Търговския регистър.

Едната молба е подадена от Радослав Кобуров, който не е известен на широката общественост.

Другата молба за нов Локомотив (Сф) е подадена от известни имена в локомотивската общност. Това са Иван Василев, Бойчо Величков, Валентин Николов и Александър Антонов.

"Аз тези хора - Касев и Льосков, не ги понавам, не обичам да говоря зад гърба им. Но действията им до момента не показват сериозност. Няма как да дадеш карта с минус 4,80 лева в нея. По всичко личи, че те няма да просъществуват, понеже никой вече не иска да работи с тях. Но и да се организират и продължат, ние пак ще направим клуб в четвъртото ниво на футбола – Северната софийска група", заяви Иван Василев пред "Гонг".

Бизнесменът, който бе част от предишното ръководство, допълни, че именно Николай Гигов е помолил да бъде направен компромис и новият Локомотив (София) да бъде включен в Северната софийска група, въпреки че е изпуснал сроковете: "Да, това става със съдействието на Николай Гигов, който лично се е обадил да помоли за това. На него съдбата на Локомотив не му е безразлична. Може би и той е бил подведен, когато предложи на Льосков и Касев клуба."

"На този етап е ясно, че аз ще съм собственик, Бойчо Величков ще бъде изпълнителен директор, Александър Антонов ще е вицепрезидент, а четвъртият човек в управата е Валентин Николов. Целта е да се запази детско-юношеската школа, да могат тези 250 деца да тренират, да се направят един-два тренировъчни терена."

"Първият отбор ще тренира и играе на стадион "Локомотив“, ако сегашният клуб престане да функционира. Резервният вариант е базата в Требич."