През месец май ще се състои премиерата на два уникални комплекта, свързани със стогодишнината на Славия и историята на "белите". Вече са готови специалните лимитирани и номерирани издания в 100 бройки на издателския проект "100 години Славия" и на мултимедийния проект "100 години Славия".

Голяма луксозна кутия е събрала трите книги от издателския проект - "Хрониките на Славия" с автор Николай Кръстев, алманаха "100 години Славия", дело на колектив от 17 автори и "Един век футбол в бяло" на Камен Огнянов. Книгите са със специални корици, номерирани от 1 до 100, също както и белия футляр. Лимитираното издание включва и по две огромни снимки в началото и края на всяка книга, добавени сега. Само събрани заедно, трите книги от комплекта оформят с гърбовете си традиционната емблема на Славия.

И мултимейният проект е изработен по формулата "три в едно". Също номерираната серия включва DVD с грандиозния концерт на 10 април 2013 г. в Зала 1 на НДК, CD с "Белият албум", съдържащ песни на хор "Славия", хитове на "Импулс", "Спринт", Йордан Караджов, "МеХеХе" и на сборна рокформация за "белите" и песни на агитката, както и DVD с документалния филм "Вековна Славия" на Андрей Слабаков, който започва със специална възстановка на основаването на "белите" на 10 април 1913 г. Във второто DVD бонус е видеохрониката от всички събития, отбелязали стогодишния юбилей на клуба.

С двата проекта бе направена специална фотосесия, която включваше най-ценните отличия в богата витрина на Славия - Царската купа и Купата на европейските шампионки по баскетбол. И издателският, и мултимедйният проект, са решени в един графичен стил и заедно представляват впечатляваща финал на дейността на Обществен комитет "100 години Славия".