Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов отговори на обвиненията от страна на Шльонск за липса на организация от страна на българския тим преди мача между двата отбора. Първият сблъсък от третия квалификационен кръг на Лига Европа е днес от 17:45 часа на полска земя.

"Едва в четвъртък късно вечерта знаехме, че се класираме за третия кръг и трябваше да чакаме до петък на обяд да разберем от УЕФА официално, че домакинството е сменено и първо гостуваме. За два-три дни трябваше да организираме абсолютно самостоятелно, без никаква помощ от домакините за престоя си във Вроцлав, което се случва за пръв път. Станахме свидетели и на други странности при организацията от страна на Шльонск. Не получихме никакво съдействие и помощ от тях. За пръв път ни се случва в евротурнирите да ни карат да си наемаме такси за техническата конференция преди мача", коментира пред "Гонг" учуденият от случващото се Николай Гигов.

"Такси плюс карта на града за ориентация ни беше предложено от домакините и за официалната вечеря, която беше насрочена за 18:00 часа, в момент, в който отборът още тренираше на стадиона. Всички техни приказки ни карат да мислим, че поляците трябва да имат мярка за усещане. За разлика от тях ние доста по-често сме играли в евротурнирите и може би на тях им липсва опит. За пръв път ни се случва в чужбина да не бъде осигурена кола за ръководството на клуба. Въпреки това и всички тези трудности, ние се оправихме прекрасно без помощта на Шльонск. Искам да добавя и това, че за пръв път от отбора-домакин до отбора-гост няма прилепен човек, който да е на постоянно разположение. Само за сравнение искам да кажа, че с Металург (Скопие) всичките ни контакти бяха на много високо ниво. И организацията, и съдействието от тяхна страна спрямо нас беше много по-различно", каза още босът на Локо (Сф).

Гигов завърши, че не би провокирал такава дискусия, ако тя не бе тръгнала от изказвания в медиите на спортния директор на полския клуб.