Подкрепата към българския национален отбор за предстоящия днес мач от Лигата на нациите срещу Северна Ирландия продължава да расте. Българският футболен съюз обяви, че вече са продадени над 11 000 билети за срещата, която ще се играе днес от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Това означава, че ако интересът към „лъвовете“ продължава да нараства, то може да се стигне до най-посетения мач на националния отбор за последните години. След края на пандемията от коронавирус първото място се държи от контролата срещу Иран (0:1) преди година, когато на „Колежа“ имаше над 13 200 зрители.

Домакинският двубоя с най-много зрители на националите през последните години е европейската квалификация с Хърватия (0:1) на 10 октомври 2014 г., когато на националния стадион „Васил Левски“ се събират над 30 000 зрители.

Близо 17 500 фенове има на трибуните при тежкото поражение от Англия с 0:6 на 14 октомври 2014 г. в европейска квалификация в София, когато два пъти се наложи съдията Иван Бебек (Хър) да прекъсне двубоя заради расистки скандирания от трибуните.