Поетът и бизнесмен Митко Динев обяви, че дава 100 000 лева за Берое през следващия сезон. Един от акционерите в Холдинг Загора призовава и другите фирми в Града на липите, поетите и правите улици да последват примера му.

Beroe Online публикува писмото на Митко Динев без редакторска намеса:

"Повече от три години Холдинг Загора отделя средства за издръжка на една от най-значимите емблеми на града ни – футболния отбор. Започнахме от нулата, за да изкачим най-достойния връх – станахме обладатели на Купата на България. Малко още ни трябва, за да докажем, че Стара Загора е град, който успешно може да представя България и на европейската сцена, както е било в миналото, когато поразени от силата на духа на Берое от Стара загора са си тръгвали редица европейски грандове като Ювентус, Аустрия (Виена), Атлетик Билбао, Галатасарай, Фенербахче и др. И в наше време футболът продължава да е средство за издигане авторитета на всеки един град по света. Той по най-категоричен начин помага за патриотичното възпитание на младото поколение и е повод за гордост на тези, които имат дързостта да го развиват.

Но разбира се, за да може приказката за старозагорския футбол да продължи и по-нататък и да ни донесе нови, неусещани поводи за радост и гордост, че сме жители на този древен и велик град, са необходими средства. Винаги сме заявявали, че надеждата тези средства да се осигурят нейде отвън, прилича до голяма степен на строителството на въздушни кули, едно занятие, за което обикновено се плаща дълго и мъчително.

Абсолютно сме убедени, че старозагорци могат да осигурят необходимите средства, за да издържаме един класен футболен отбор, с когото ще се съобразяват всички. Вярно, че сега е криза и парите са кът, но ако не си помогнем сега, завинаги ще изтрием Стара Загора от футболната география на страната ни, а също и на Европа.

Водени от патриотичния подем, обзел града ни след завоюването на Купата на България, Холдинг Загора заявявя, че ще осигури 100 000 лева за футбола в Стара Загора през следващия сезон. Убедени сме, че нашето решение ще накара и други старозагорци да се отзоват на апела на общинското и областно ръководство за спасяване на футбола в града ни. Сега е момента да докажем доколко сме дойстойни наследници на нашите деди, поддържали огъня на живота в този град хиляди години преди нас."