Най-успелият бургаски клуб Нефтохимик преустановява съществуването си от днес. Ръководството на "шейховете" ще даде пресконференция от 12:30 часа, на която ще обяви, че спира издръжката и преустановява ангажиментите си към футболния отбор. Ще бъде разформирован представителният тим, като на този етап ще остане да функционира само ДЮШ.

Официалното потвърждение на неприятната новина дойде от страницата на клуба във "Фейсбук".

"ПФК Нефтохимик 1962 информира своите превърженици и любители на футбола, че собственикът на клуба Николай Филипов спира да отделя сам средства за издръжка на клуба. Считано от днес мъжкият отбор на клуба е разформирован. В най-скоро време ще бъде изпратено писмо до БФС, с което ще обявим и окончателното си решение дали ПФК Нефтохимик 1962 ще прекрати и участие в първенството", съобщиха "шейховете".

"От ръководството на клуба искаме да успокоим стотиците деца, които тренират в различните формации на клуба и техните родители, че ДЮШ на клуба ще продължи да функционира нормално. С нетърпение очакваме младите ни таланти да започнат подготовка за следващите първенства и турнири през сезон 2014/2015", се казва още в изявлението на бургаския клуб.

Така датата 27 юни 2014 година може да се окаже последна за славния бургаски отбор. Преди три дни наставникът Златко Янков изведе футболистите за първа тренировка, но "шейховете" спират подготвителния си процес.
00000_naftata.jpg