В Гърция се очаква съдебното решение по делото за убийството на българина Тоско Бозаджийски в Солун през 2020 година, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Прокуратурата в Солун поддържа обвиненията за осемте души, подсъдими по делото. Най-тежкото наказание държавната прокуратура поиска за шофьорката, прегазила българина.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Вместо очакваното "умишлено убийство“, прокурорът настоя тя да бъде съдена за "убийство по невнимание".

Експертизата и следствието доказаха, че подсъдимата се е опитала да избегне катастрофа и тогава прегазва падналия на шосето Бозаджийски.

Относно 49-годишния приятел на водачката бе поискана присъда за участие в убийство и преднамерено причиняване на телесна повреда.

Обвинението настоява останалите шестима участници в побоя над Тоско Бозаджийски да бъдат признати за виновни за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда и съучастие в причиняването на такава.

Присъдата ще бъде произнесена в "срока, определен от закона", се подчертава в информация от съда в Солун. Делото се следи от централните гръцки медии. Случаят предизвика остри реакции в Гърция поради жестокостта на престъплението.