Финансова проверка в ПФК Етър 1924 АД поискаха и гласуваха съветниците на днешната сесия на Общинския съвет във Велико Търново, информира sport-vt.com. Това стана, след като за първи път, откакто съществува от 11 години, Етър 1924 не изпрати задължителния отчет за приходите и разходите през м.г. Така за сесията съветниците не получиха информация за баланса на смесеното дружество, в което Общината е съакционер с 34%.

След идването на власт на турските собственици секна каквато и да е отчетна документация в посока към Общината. Лично кметът Даниел Панов на няколко пъти изисква информация за приходите и разходите, но не получи такава.

Искането да бъде направена проверка на акционерното дружество внесе Румен Димитров и то бе прието с 19 гласа „за”. Димитров успя да влезе в кратък спор и с финансиста на Общината Мариян Маринов, който обясни, че дори когато е бил част от Съвета на директорите на Етър 1924 АД и настоявал за финансов отчет, не го е получил. Румен Димитров извади справка от Търговския регистър с дата 28 май т.г., според която Маринов продължава да е част от Съвета на директорите.

Неотдавна Фейзи Илханлъ заяви чрез своя посредник Радин Хаджиев, че няма намерение повече да се връща в България, а за останалото “да му мисли общината”.