Мечтата на най-новия български милионер - играчът на покер Димитър Данчев, е един ден да купи любимия си футболен клуб "Ботев" (Пловдив). В понеделник 27-годишният Митко спечели втория по престиж турнир в света - "Покерстарс карибиън адвенчър", а заедно с това и чек за 1,859 милиона долара. Така Данчев стана най-успешният роден представител в покера, от който е натрупал близо 2,9 милиона долара до момента.

Преди да замине за Бахамите в началото на тази година, Димитър споделил пред приятели къде на шега, къде насериозно, че иска един ден да бъде част от управата на "Ботев". След успеха на карибския остров пловдивчанинът получил стотици поздравления, като много от тях били да осъществи именно футболната си мечта. Данчев вече се ползва с подкрепата на "жълто-черната" агитка, от която е неделима част от години насам. Преди време шампионът на покер дори купил със собствени средства огромно знаме за фракцията "Трибуна Изток". "Победите на "Ботев" носят на Митко същото удоволствие като успехите му на масата на покер", признават близки до шампиона.

"Няма да награждаваме момчето с пари, защото то вече си има достатъчно. Нека изчакаме да се прибере и тогава ще помислим по какъв начин да почетем постижението му", казва пред "Преса" президентът на "канарчетата" Юли Попов.

Освен на "Ботев", покерджия №1 у нас е голям фен и на своя съименник от английската Висша лига Димитър Бербатов. Преди да седне на финалната маса в казиното на Бахамите, Данчев е написал в своя профил в социалната мрежа "Туитър": "Keep calm and pass me the chips" (б.р. - Запазете спокойствие и ми подайте чиповете"). Репликата, макар и леко перифразирана, е директна препратка към Бербо. На 26 декември нападателят на Фулъм вкара гол на Саутхемптън, след което показа тениска с надпис "Запазете спокойствие и ми подавайте топката".

3_18.jpg